Go Back

Saftigt bananbröd

Förberedelser15 minuter
Tillagningstid30 minuter
Måltid: Efterrätt
Kök: Amerikanskt

Ingredienser

  • 3 st mogna bananer
  • 2 dl rivna morötter
  • 0,5 dl Smält kokosolja
  • 0,5 dl Honung
  • 2 ägg
  • 2 tsk vanillin
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk salt
  • 2 dl valnötter valfritt
  • Frosting
  • 2 msk smör rumstemp
  • 50 gram krämost rumstemp
  • 1 tsk vanilllin
  • ½ tsk kanel
  • 2 dl florsocker

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175.
  • I en skål, blanda ihop de mosade bananerna, morötterna, kokosoljan, honung, ägg och vanilj tills allt är väl blandat. Tillsätt mjöl, bikarbonat, kanel och salt, och blanda tills det precis är mixat. Vänd i valnötterna.
  • Häll smeten i den förberedda formen. Grädda i 50-60 minuter eller tills mitten precis har stelnat. Ta ut och låt svalna i 30 minuter innan du lägger på frostingen.
  • Frosting: I en skål, vispa ihop smöret, färskost, vanilj, kanel och en nypa salt. Tillsätt sockret efter smak. Bred frostingen på toppen av brödet. Skär upp och njut!