Go Back

Chokladmoussetårta

Måltid: Efterrätt
Keyword: tårta

Ingredienser

  • 90 gram smör
  • 100 gr mörk choklad
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 2 dl socker
  • 1/2 msk kakao
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • Vit chokladmousse
  • 200 gr vit choklad
  • 4 äggulor
  • 6 dl vispgrädde

Instruktioner

Tårtbotten

  • Smörj en form cirka 26 cm i diameter. Smält smöret och lägg i den grovt hackade chokladen. Blanda ihop till en massa.
  • Vispa ägg och socker poröst. Blanda i chokladmassan och övriga ingredienser.
  • Fyll formen med smeten och grädde i 175 mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
  • Mousse
  • Smält chokladen och låt svalna. Vispa ner äggulor en i taget i chokladen. Vispa grädden och rör ner i chokladsmeten. Bred över browniebotten och ställ i frysen i några timmar.