Go Back

Saftig morotskaka med frosting

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1.5 dl solrosolja
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1.5 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk malen ingefära
  • 1 nypa salt
  • 4.5 dl rårivna morötter

Frosting

  • 60 gr mjukt smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • skal av 1 lime
  • 100 gr philadelphia

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150 gram.
  • Vispa ägg och socker pösigt tills det blir ett vitt skum.
  • Blanda torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten. Du kan med fördel sikta ner mjölet för att undvika klumpar.
  • Tillsätt olja och rivna morötter. Häll smeten i smord och bröad form, 24 cm, och grädda i ugn cirka 55 minuter tills den är färdig, prova med en provsticka. Låt kakan svalna.
  • Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt och bred över kakan.