Go Back

Tiramisu

Portioner: 6 pers

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 4 msk socker
  • 2 äggvita
  • 250 g mascarpone
  • 1 pkt savoyardikex lady-fingers
  • 3 dl starkt kaffe
  • 1 dl vispad grädde

Instruktioner

  • Vispa äggulor och socker pösigt i en skål och spara 2 äggvitor och vispa de för sig till ett fast och blankt skum.
  • Vänd ner mascarpone osten lite i taget och sedan grädden och sist äggvitan.
  • Doppa hela savoiardikexen i avsvalnat bryggt kaffe och lägg i bottnen på en form.
  • Bre på hälften av mascarponeblandningen över kexlagret. Lägg på ett varv till av kaffedoppad kex och sedan mascarponeblandning igen. Låt stå minst 5 timmar i kylskåp så att det går ihop.
  • Sikta över kakao före servering.