Blanda samman ingredienserna till pajdegen, låt vila 30 minuter i kylskåp.
Skär eller dela kycklingen i småbitar.
Skiva purjolöken, paprika och champinjonerna.
Smält smör i en stekpanna och fräs svamp, purjolök och paprika tills de mjuknar i cirka 5 minuter. Strö på vetemjölet och rör om. Späd ut med grädde och rör runt. Krydda med salt, peppar och koka i cirka 5 minuter. Blanda ner kycklingköttet i stuvningen och koka lite till, cirka 5 minuter. Ta åt sidan och låt den svalna.
Tryck ut pajdegen i en pajform ca 23 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel för att förhindra luftblåsor och att pajdegen reser sig vid förgräddningen. För att undvika att kanterna sjunker kan du testa att ha pajskalet i kylen så att den stelnar innan du gräddar den. Förgrädda i cirka 10 minuter 200 grader.
Häll kycklingfyllningen i pajskalet och jämna till den. Häll över riven ost. Grädda i 200 grader i 20 minuter. Dekorera med några färska basilikablad. Smaklig måltid.