Go Back

Råraka med löjrom

Supergoda potatisplättar på två ingredienser.
Förberedelser5 minuter
Tillagningstid15 minuter
Måltid: Förrätt, Huvudrätt
Kök: schweizisk
Keyword: Enkelt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 800 g potatis fast
  • 1 tsk salt
  • 50 g smör

Instruktioner

  • Börja med att skala och riv potatisen på rivjärnet grova sida, tillsätt salt och blanda.
  • Smält lite av smöret så att det täcker pannan och klicka ut en handfull smet tunt i pannan, platta till med en stekspade och stek på medelvärme.
  • Jag gör små rårakor, eftersom det blir enklare att vända dem med en stekspade. Om du vill ha en stor råraka så kan du vända med hjälp av en tallrik. Stek rårakornas på båda sidor. De ska bli genomstekta, frasiga och läckert gyllene. Första rårakan blir lite misslyckad som pannkakor, men sen när spisen är varm blir dem jättefina och lätta att vända. Jag lägger lite smör mellan varje gräddning. Eller så kan du laga dina rårakor i våffeljärn.
  • Servera med valfritt tillbehör exempelvis rödlök, crème fraîche och löjrom.