Sätt ugnen på 150˚C.
Sikta ner florsocker och mandel i en bunke.
Marängen i en annan bunke: Vispa äggvitan med en elvisp, först på låg hastighet, öka efter hand. Tillsätt strösockret, vispa till en fast marängsmet. Det tar cirka 5 minuter. Testa med marängprovet genom att vända bunken upp och ner, stannar marängen kvar i skålen är den färdig.
Häll i de torra ingredienserna i marängen och blanda varsamt.
Spritsa, eller klicka ut med två teskedar, ca 40 klickar stora som femkronor på plåt med bakplåtspapper. Jag fick ut till 2 plåtar. Låt kakorna vila ca 30 minuter på plåten, vilan gör att dom inte spricker i ugnen. Baka i nedre delen av ugnen i ca 12 minuter. kallna.
Kakorna ska vara lite mjuka i mitten. Dra av bakplåtspappret från plåten till köksbänken, direkt när kakorna kommit ur ugnen. Låt kakorna svalna och fyll sedan med fyllningen och sätt ihop dem till söta små macarons.