Go Back

Rostad blomkål med koriandersås

En vegetarisk taco med blomkål och goda tillbehör.
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid30 minuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Svenskt
Keyword: Taco
Portioner: 4 pers

Ingredienser

Spicy pankopanerad blomkål

  • 1 blomkålshuvud
  • 5 dl naturell yoghurt (ex Planti)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • En klyfta pressad vitlök
  • 0,5 tsk salt
  • 0,25 tsk svartpeppar
  • 2 msk srirachasås
  • Pankoströbröd
  • glutenfritt tortillabröd

Chilicoleslaw

  • 100 gr vitkål
  • 1/2 kruka koriander
  • 2 st morötter
  • hackad 1/2 chili
  • finhackad1 st citron
  • juice1/2 dl olivolja

Koriandersås

  • 2-3 klyftor vitlök
  • 1/2 kruka koriander
  • pressade 1/2 dl olivolja
  • 1 st citron juice
  • 1/2 chili finhackad
  • 4 msk hampafrön
  • Salt, peppar

Instruktioner

Spicy pankopanerad blomkål

  • Börja med att dela blomkålshuvudet i buketter. Rör ihop yoghurten och alla kryddor till blomkålen och gnid in den ordentligt i blomkålen. Doppa sedan blomkålen i pankoströbrödet. Lägg ut blomkålen på en plåt med lagom avstånd. Lägg in i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter. Ta ut och pensla blomkålen med srirachasåsen och lägg in i ugnen igen i cirka 10 minuter.
  • Montera ihop dina tacos genom att fylla glutenfritt tortillabröd med blomkål, chilicoleslaw, avokado och koriandersåsen. Toppa med koriander och majonäs och pressa över citronjuice.

Chilicoleslaw

  • Strimla vitkål, riv morötter och blanda med resterande ingredienser till en salsa.

Koriandersås

  • Mixa ihop allt.

Video