Go Back

Pickles av grönsaker 

Måltid: Tilltugg

Ingredienser

  • 1 kg morötter
  • 1 st blomkål
  • 10 st carliston paprika
  • 10 vitlöksklyftor
  • 1 kg vitkål
  • 1 msk salt
  • 2 dl ättika
  • Vatten som fyller skålen

Instruktioner

  • Ta bort skalet på morötterna och skär alla grönsakerna. Morötter på längden, blomkål i delar, vitkål i delar. Paprikan kan du göra hål i för att den ska suga upp lagen.
  • Förväll grönsakerna i vatten utan blomkål och vitlök i 2 minuter och låt de sedan svalna.
  • I en stor glasskål lägger du i grönsakerna och vitlöken. I en annan skål blanda vatten, salt, ättika och häll sedan lagen över grönsakerna. Stäng igen locket och förvara på svalt ställe (Ej rumstemperatur). Efter cirka 10 dagar borde picklesen vara färdig. Äts som tillbehör till mat.