Go Back

Brysselkex

Total tid1 timme
Måltid: Efterrätt
Servings: 50 st

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 200 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker

Garnering

  • 1 ägg till garnering
  • 1 dl strösocker el. pärlsocker
  • 2 dl hallonsylt

Instruktioner

  • Hacka samman smör med vetemjöl, socker, vaniljsocker i en skål. Eller i en matberedare.
  • Forma kakdegen till 3 rullar ca 4 cm tjocka.
  • Slå in dem i plast och lägg i kylen i en halvtimme.
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Häll ut strösocker eller pärlsocker.
  • Ta ut degrullarna och rulla i sockret.
  • Skär ut Brysselkex ca 0,5 cm tjocka och lägg med några cm mellanrum på bakplåtspapper.
  • Gör en fördjupning i varje Brysselkex och lägg i en tsk sylt.
  • Baka Brysselkexen i ca 10 minuter och låt svalna på plåten.