Go Back

Bakad rotselleri

Bakad rotselleri
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid1 timme
Måltid: Huvudrätt
Portioner: 2 pers

Ingredienser

  • 1 rotselleri à ca 800 g
  • 2 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g smör
  • 1/2 dl finriven parmesan
  • hackad persilja att strö över

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Skär bort rotfästet och skrubba rotsellerin helt ren från jord. Skär rotsellerin i ca 10 bitar, lägg i en ugnsform och blanda med olja och salt. Baka i ugnen ca 1 timme, tills den mjuknar.
  • Skala och skiva löken fint. Skala och finhacka vitlöken.
  • Bryn smöret i en liten kastrull. Lägg i lök och vitlök och låt fräsa på medelvärme tills de mjuknar.
  • Skeda över smör och valfria tillbehör. Jag använde brieost, morötter, nötter, ruccola.