Go Back

Choklad cupcakes med fluff

Måltid: Efterrätt

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl ekologisk mjölk 3%
  • 1 st citron skalet
  • 2 st ekologiska ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 påse Dumle

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
  • Smält smöret och tillsätt mjölk och rivet citronskal.
  • Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Rör ner den ljumna vätskan.
  • Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
  • Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
  • Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet. Stick ner några Dumle i varje form.
  • Grädda i mitten avugnen i cirka 20 minuter om du gör stora muffins eller 12-15 minuter om du gör små.