Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, sirap, salt.
Tillsätt rågmjöl och lite vetemjöl i taget och arbeta degen tills den är elastisk.
Jäs sedan degen under bakduk i cirka 1 timme.
Ställ in en långpanna längst ner i ugnen och sätt ugnen på 250 grader.
Dela degen i 2 delar. Vik degen några gånger, forma till limpor och rulla dem i grovt rågmjöl.
Lägg limporna i smorda avlånga brödformar och jäs under bakduk i cirka 1 timme.
Snitta bröden försiktigt med 3 längsgående snitt med en vass kniv och ställ in i ugnen. Häll 0.75 kaffekopp vatten i den heta långpannan och stäng luckan snabbt.
Sänk temperaturen till 230 grader och baka av bröden i cirka 30 minuter.
Ta ut de färdiga bröden ur formarna och låt dem svalna på ett brödgaller.