Go Back

Pankopanerad torsk i ugn

God fisk
Total tid40 minuter
Måltid: Huvudrätt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 5 msk ströbröd
  • 2 msk hackade valnötter
  • 1 st citron rivet skal och saft
  • 1 knippe hackad persilja
  • 4 torskfileér a 150 g
  • Salt&peppar

Dressing:

  • 1 pressad vitlök
  • 1 tsk chilipeppar
  • 1 knippe hackad persilja
  • 1/2 citronsaft
  • 3 msk olivolja

Instruktioner

  • Smält smöret i en kastrull.
  • Lyft pannan från värmen och lägg ner ströbröd valnötter, skal av saft, citron, persijlan.
  • Tryck sedan fast blandningen över torskfiléerna.
  • Lägg filéerna i en folieklädd form. Ugnsbaka i 200 grader i ca. 25 min.
  • Blanda ingredienserna till dressingen. Ringla den över fisken vid servering.