Go Back

Lax i ugn med sås

God fiskrätt
Total tid40 minuter
Måltid: Huvudrätt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • ca. 800 gr laxfilé

Persiljesås

  • 1 knippe persilja
  • 1 tomat
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • Salt&peppar

Garnering

  • 2 limeskivor
  • Limeyoghurt
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • Saften av lime
  • Dill

Instruktioner

  • Lägg laxfilén med skinnsidan neråt i en smörad form.
  • Blanda alla ingredienser till såsen i en handmixer och häll den jämnt fördelat över laxen. Garnera med två citronskivor. Laga i nedre delen av ugnen på 200 C i ca. 30 min tills fisken är vit.
  • Blanda yoghurt med limesaft och dill. Rör ihåp till en sås. Servera med ris och limeyoghurt.