Go Back

Krispigt seg smulpaj på blåbär

Tillagningstid30 minuter
Total tid39 minuter
Måltid: Efterrätt
Keyword: Paj

Ingredienser

  • 150 g kallt smör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl el. mandelmjöl
  • 1/2 dl kokos
  • 3 dl havregryn

Fyllning

  • 1 liter frysta blåbär
  • 1 dl strösocker
  • 3/4 dl potatismjöl
  • Vaniljglass/ vaniljsås till servering

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Tärna smöret i små bitar och nyp ihop det med socker och vetemjöl tills det blir till en smulig deg.
  • Blanda försiktigt i kokos och havregryn utan att grynen går sönder för mycket.
  • Blanda blåbär med strösocker och potatismjöl och häll fyllningen i botten av en form.
  • Strö smuldegen över blåbärsfyllningen och grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Servera blåbärspajen varm med mjuk vaniljglass eller vaniljsås.