Go Back

Rulltårta med grädde och bär

Total tid28 minuter
Måltid: Efterrätt

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vatten

Fyllning

  • 2-3 dl lätt mosade färska bär eller sylt
  • Garnering
  • Grädde och färska bär

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 250°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm.
  • Vispa ägg och socker poröst tills det bildas ett skum.
  • Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten tillsammans med vattnet.
  • Bred ut smeten i långpannan och grädda genast i mitten av ugnen ca 5 min.
  • Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på.
  • Bred bär eller sylt över kakan och rulla ihop. Skär den i tjocka skivor. Garnera med vispad grädde och färska bär.