Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
Rulltårta med grädde och bär
Total tid
28
minuter
minuter
Måltid:
Efterrätt
Ingredienser
3
ägg
1 1/2
dl
strösocker
2
dl
vetemjöl
1
tsk
bakpulver
1
msk
vatten
Fyllning
2-3
dl
lätt mosade
färska bär eller sylt
Garnering
Grädde och färska bär
Instruktioner
Sätt ugnen på 250°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm.
Vispa ägg och socker poröst tills det bildas ett skum.
Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten tillsammans med vattnet.
Bred ut smeten i långpannan och grädda genast i mitten av ugnen ca 5 min.
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på.
Bred bär eller sylt över kakan och rulla ihop. Skär den i tjocka skivor. Garnera med vispad grädde och färska bär.