Go Back

Krämig jordgubbspaj

Måltid: Efterrätt
Keyword: Paj

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl mjöl
  • 1 dl socker el sötrströ
  • 2 tsk bakpulver

Fyllning

  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl frysta bär ex. jordgubb, hallon, rabarber
  • 2 tsk vanillin
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 st ägg

Instruktioner

Pajdeg:

  • Börja med att smälta smöret och ställ det åt sidan.
  • Blanda mjöl, socker och bakpulver i en stor skål. Tillsätt det avsvalnade smöret och blanda till en deg. Det blir en ganska grynig massa.
  • Tryck ut degen i pajformen. Det går bra att använda en vanlig pajform, men helst en springform med löstagbar botten.

Fyllning:

  • Blanda ihop fyllningen utom bär. Lägg creme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg i en skål och blanda ordentligt.
  • Lägg först bär över de ogräddade pajskalet och häll sedan över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader i 30 minuter. Låt pajen svalna före servering.