Go Back

Mjuk äppelkaka glutenfri

Mjuk äppelkaka glutenfri
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid30 minuter
Måltid: Efterrätt
Portioner: 6 pers

Ingredienser

  • Till formen
  • 1 msk smör
  • 1 msk riven kokos

Smet

  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl kokosmjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g mjukt smör smält
  • 2 ägg
  • 1 dl grädde
  • 3 äpplen
  • Kanel

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Pensla en bakform, 24 cm i diameter, med smält smör. Strö formen med kokos.
  • Blanda alla de torra ingredienserna. Rör ner det mjuka smöret. Tillsätt ägg och grädde. Blanda väl och häll smeten i formen.
  • Skala och kärna ur äpplena. Skiva tunt och lägg dem tätt i smeten och pudra kanel över. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt den svalna några minuter i formen innan du lägger över den på ett fat. Servera kakan ljummen, gärna med vaniljsås, glass eller vaniljkvarg.