Go Back

Scones med choklad

Chokladscones
Måltid: Frukost

Ingredienser

  • 7.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1.5 dl strösocker
  • 100 g kallt smör
  • 1 st ägg
  • 2 dl mjölk 3%
  • 100 gr grovhackad choklad
  • Till pensling: ägg och strösocker

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 250 grader, varmluft.
  • Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och strösocker i en skål.
  • Hacka smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
  • Vispa samman ägg och mjölk.
  • Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en jämn deg.
  • Dela degen i sex bitar. Fyll med grovhackad choklad i varje deg och platta ut varje deg till en cirkel, cirka 2-3 centimeter tjock på mjölat bakbord.
  • Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över strösocker.
  • Grädda tills sconesen får en gyllene färg, cirka 10-15 minuter.