Go Back

Cheesecake med passionsfrukt

Total tid29 minuter
Måltid: Efterrätt
Keyword: Paj

Ingredienser

  • Ingredienser 8-10 bitar
  • 10 digestivekex
  • 75 g smör
  • Fyllning:
  • 500 g Kesella kvarg
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 äggulor
  • Passionsfruktsås på multi gelésocker

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°. Krossa kexen i en matberedare.
  • Smält smöret på låg värme och blanda det med kexsmulorna.
  • Tryck ut massan i en rundform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 7 min.
  • Mixa eller vispa samman, kvarg, socker, vaniljsocker och äggulor till en jämn smet. Bred ut massan i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min och låt svalna i ugnen i en timme. Ta ut den och låt den svalna i ytterligare någon timme i kylen.
  • Passionsfruktsåsen gjorde jag genom att koka saften av passionsfrukten med multi gelésocker och garnerade sedan med den.