Börja med peston genom att rosta pinjenötterna i en torr panna.
Mixa nötter, sallad och vitlök. Blanda i citronskal, ost, olja och kryddor.
Sätt ugnen på 175C.
Skär ett snitti kycklingfiléerna på längden. Banka ut dem lätt med handen. Salta och peppra filéerna. Lägg ut på plastfolieark 2 st i taget. Lägg dem lite ovanpå varandra så de bildar plattor.
Bre över peston på plattan. Och rulla sedan ihop till en fast rulle med hjälp av folien. Pensla rullarna med olja. Ta bort plastfolien och vira in rullarna i ugnfolie och vrid ändarna hårt, som en smällkaramell.
Flytta över rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Stek kycklingen i mitten av ugnen till den är genomstekt, ca. 40 min. Låt rullarna svalna.
Vid servering skär rullarna i skivor, ca 2 cm tjocka. Lägg upp dem på ett fat med sallad, ringla över lite olivolja, strö över pinjenötter.