Go Back

Kycklingrullar

Tillagningstid40 minuter
Måltid: Smårätter
Portioner: 8 pers

Ingredienser

  • 8 kycklingfiléer
  • 3 msk olivolja
  • Salt peppar

Rucolapesto:

  • 3/4 pinjenötter
  • 4 dl löst packad rucolasallad
  • 1 vitlöksklyfta hackad
  • 1 citron rivet skal
  • 1 dl parmesanost
  • 1 dl olja
  • salt peppar

Instruktioner

  • Börja med peston genom att rosta pinjenötterna i en torr panna.
  • Mixa nötter, sallad och vitlök. Blanda i citronskal, ost, olja och kryddor.
  • Sätt ugnen på 175C.
  • Skär ett snitti kycklingfiléerna på längden. Banka ut dem lätt med handen. Salta och peppra filéerna. Lägg ut på plastfolieark 2 st i taget. Lägg dem lite ovanpå varandra så de bildar plattor.
  • Bre över peston på plattan. Och rulla sedan ihop till en fast rulle med hjälp av folien. Pensla rullarna med olja. Ta bort plastfolien och vira in rullarna i ugnfolie och vrid ändarna hårt, som en smällkaramell.
  • Flytta över rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Stek kycklingen i mitten av ugnen till den är genomstekt, ca. 40 min. Låt rullarna svalna.
  • Vid servering skär rullarna i skivor, ca 2 cm tjocka. Lägg upp dem på ett fat med sallad, ringla över lite olivolja, strö över pinjenötter.