Smält smöret och tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°.
Smula jästen i en bunke. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt, saffran och mjöl. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt cirka 40 minuter.
Riv mandelmassan och blanda med smör och rivet apelsinskal.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en platta, ca 40 x 30 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär rullarna i ca 3 cm breda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 30 min.
Sätt ugnen på 250°. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över garneringen. Grädda mitt i ugnen 8-10 min, ta ut och låt bullarna svalna.