Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
Cobbler på bär
Förberedelser
15
minuter
minuter
Tillagningstid
30
minuter
minuter
Måltid:
Efterrätt
Ingredienser
100
g
smör
2.25
dl
vetemjöl
1
tsk
vaniljsocker
1
tsk
bakpulver
0.5
dl
strösocker
1
st citron
skalet
0.75
dl
kaffegrädde
1
dl
kokosflingor
Fyllning
1
l
blandade bär
vinbär, blåbär, hallon, björnbär
3 st persikor
1
dl
råsocker
1
nypa salt
50
g
mandelspån
Instruktioner
Sätt ugnen på 180 grader.
Tärna smöret i småbitar och nyp ihop det med vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, rivet citronskal, salt och strösocker.
Tillsätt lite kaffegrädde i taget och rör ner kokosflingor.
Blanda bären med råsocker.
Klyfta persikorna.
Varva bär, frukt och smet i en liten ugnsfast form (cirka 20 x 15 cm).
Strö över mandelspån.
Grädda den gyllene i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.