Go Back

Enkel rabarberkaka

Måltid: Efterrätt

Ingredienser

  • 8-10 bitar
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 3 – 4 bittermandlar
  • 250 g Kesella kvarg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl rabarber i skivor
  • florsocker
  • 5 dl vaniljsås

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg, socker och salt poröst.
  • Riv bittermandeln. Rör ner mandel och kvarg. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
  • Häll smeten i en smord, bröad form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Strö över rabarbern.
  • Grädda i nedre delen av ugnen 30 – 35 min. Låt kakan svalna. Sikta över florsocker.
  • Vispa vaniljsåsen lätt och servera till.