Go Back

Linsgryta med kokosmjölk

En god linsgryta med kokosmjölk
Förberedelser10 minuter
Tillagningstid20 minuter
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 1 st lök
  • 1 bit ingefära [ca 40 g]
  • 2 klyfta vitlök1
  • msk curryrapsolja
  • 2 dl röda linser torkade
  • 0,5 l grönsaksbuljong
  • 1 burk kokosmjölk [400 ml]
  • 70 g spenat

Instruktioner

  • Börja med att finhacka lök, ingefära och vitlök. Lägg allt i en kastrull och låt allt fräsa med curry i rapsolja tills löken är mjuk.
  • Fortsätt med att tillsätta röda linser och spenat och rör om en liten stund.
  • Därefter häll på buljong och kokosmjölk, krydda med salt och peppar. Låt grytan koka på svag värme utan lock tills linserna är mjuka. Rör om emellanåt.
  • Servera med jordnötter och koriander om du vill.