Go Back

Grönsaksbiffar med linser och quinoa

Kryddiga grönsaksbiifar
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid10 minuter
Måltid: Smårätter
Kök: turkiskt
Keyword: glutenfri
Portioner: 40 bitar

Ingredienser

  • 4 dl röda linser
  • 2 dl quinoa
  • 6 dl vatten
  • 2 st gul lök
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 3-4 st finhackad salladslök
  • 1 knippe finhackad persilja
  • 1 dl saft av citron
  • Salt torkad mynta, turkisk rödpeppar, spiskummin

Instruktioner

  • Börja med att skölja linserna tills vattnet är helt klart. Häll upp en kastrull med vatten och koka upp tills linserna blir mjuka och mosiga. Ta av från värmen och tillsätt quinoan och stäng locket. Vänta tills quinoan sväller i cirka 10 minuter och låt svalna. Om den känns för lös låt svalna lite till. 
  • Under tiden kan du göra såsen genom att finhacka löken. Bryn den i olja tills den får färg i cirka 5 minuter. Tillsätt nu tomatpurén och blanda till det blir jämnt. Häll över såsen medans den är varm i kastrullen med linserna och fortsätt att blanda ordentligt. Konsistensen får inte vara för torr, tillsätt då mer olja. Eller om den är för lös kan man tillsätta lite mer quinoa. Låt biffsmeten svalna.
  • Arbeta nu ihop till en jämn smet med händerna. Tillsätt sedan de finhackade salladsköken, persiljan, citronsaften och kryddorna.
  • Till sist blanda lätt med handen och forma ihop till avlånga bullar och servera dina quinoaköfte.