Go Back

Cheesecake med hallon

Total tid38 minuter
Måltid: Efterrätt
Keyword: Paj
Portioner: 8 bitar

Ingredienser

  • 10 digestivekex
  • 75 g smör
  • Fyllning:
  • 500 g Kesella kvarg
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 äggulor

Garnering:

  • Hallonsås

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°. Krossa kexen i en matberedare eller mortel.
  • Smält smöret och blanda det med kexsmulorna.
  • Tryck ut massan i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Använd gärna bakplåtspapper så fastnar inte kakan. Grädda i mitten av ugnen cirka 7 minuter.
  • Mixa eller vispa samman, kvarg, socker, vaniljsocker och äggulor till en jämn smet. Bred ut massan i formen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. Låt svalna i ugnen i en timme.
  • Ta ut och lägg över hallonsås och låt kylas i någon timme till i kylen.