Go Back

Ugnsbakad rödbeta med chevre&honung

Tillagningstid40 minuter
Måltid: Förrätt
Keyword: Vegetariskt

Ingredienser

  • 1,0 kilo Chèvre
  • 400,0 gram Pinjenötter
  • 150,0 gram Honung flytande
  • 0,5 dl Olivolja 2 0 msk Flingsalt

Instruktioner

  • Börja med att koka rödbetorna med skalet på i saltat vatten på medelvärme i ca 25 minuter. Stick en gaffel i en rödbeta, om den trillar av är de klara. Koka de stora något längre. Fortsätt med att lägga rödbetorna för att svalna i kallt vatten. Skrapa av skalet och skär dem i tunna skivor. Lägg skivorna i en smord ugnsform.
  • Sätt ugnen på 225°C. Ringla olivolja över rödbetorna och strö över fingersalt. Smula över chèvre och ringla över rikligt med honung. Avsluta med ett lager av pinjenötter.
  • Ställ in formen högt upp i ugnen och låt grädda tills osten har smält och pinjenötterna har fått en fin gyllenbrun färg (tar ca 10 minuter). Tag ut och servera rödbetorna tillsammans med rucolasallad.