Go Back

Grillad paprika

Ingredienser

  • 6 st turkiska avlånga röda paprikor
  • 4 st skaft av salladslök
  • 150 gr apetina
  • 20 gr hackad persilja
  • 20 gr hackad valnöt
  • 1 tsk Salt&peppar
  • 1 tsk olivolja
  • Till servering olivolja och citronsaft

Instruktioner

  • Börja med att grilla paprikorna, för att kunna skala av skalet. (OBS! De ska bli riktigt svarta, annars går det inte att ta av skalet). Skär på längden på ena sidan och rensa bort kärnorna.
  • Fyllning: Blanda osten, persiljan, valnötterna, salt&peppar och olivoljan.
  • Skär av skaften på salladslöken och lägg dem i en skål. Häll över kokt vatten och låt ligga i ca. 5 sekunder och häll sedan av allt vatten. Nu blir det enklare att forma dem till rosetter och knyta runt rullarna.
  • Ta den bredare sidan på paprikan och lägg i fyllningen. Rulla sedan inåt och fäst ihop mezen med salladslökens skaft.
  • Lägg upp på ett fat och servera genom att hälla över olivolja och citron.