Go Back

Saffransbiscotti

Portioner: 30 bitar

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 0,5 g saffran
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1.5 dl lätt hackad sötmandel

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
  • Blanda de torra ingredienserna med sötmandeln och vänd ner det i bunken och blanda till en deg.
  • Forma degen till 3 längder genom att rulla till en rulle och sedan kan du trycka lite lätt på och lägg dem på en plåt.
  • Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
  • Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
  • Skär längderna på snedden i cirka 5 centimeter tjocka skivor.
  • Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
  • Stäng av ugnen och låt skorporna svalna.