Go Back

Cake pops

Cake pops recept med kladdkaka kex eller sockerkaka
Förberedelser5 minuter
Tillagningstid15 minuter
Måltid: Efterrätt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

Cake pops kladdkaka

  • 1 paket ballerina kladdkaka choklad el. oreo
  • 50 gr philadelphiaost alt laktosfri
  • 25 gr choklad, smält
  • 150 gr vit choklad

Cake pops sockerkaka

  • 1/2 Sockerkaka eller 5-6 st muffins alt glutenfri
  • 100 gr philadelphiaost alt laktosfri
  • 150 gr mörk choklad

Instruktioner

  • Cake pops black&white
  • Smula ner kexen/kakan i en mixer.
  • Lägg i färskost, smält choklad och blanda ihop till en massa.
  • Forma till små bollar och ta pinnarna och doppa pyttelite av änden i choklad och stoppa in grillpinnar/ sugrör i cake pops, sätt in de rakt så att bollarna står bra. Låt vila i kylen cirka 30 minuter i kylskåp så att de blir lättare att hantera. Hoppa inte över det här momentet. De behöver stelna lite för att hålla när de doppas i smält choklad.
  • Smält chokladen och doppa dina cake pops i den. Pynta med strössel. Bind ett band om du vill. Klara! Servera kalla.

Video