Go Back

Mjuka gömec med smör recept

Ingredienser

  • 3 dl mjölk
  • 100 gr smör
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • Paket färsk jäst
  • 1 msk olja
  • 7-8 dl mjöl
  • Pensling ägg och sesamfrön

Instruktioner

  • Smält smöret i en kastrull och blanda i mjölken. Smula ner jästen i en skål och blanda med den ljumma smör- och mjölk vätskan.
  • Tillsätt resten av ingredienserna som socker, olja, salt och blanda.Tillsätt nu mjölet och knåda degen slät tills du får en mjuk deg som inte fastnar i skålens kanter. Låt degen vila i en timme under en ren handduk.
  • Ta nu små rundlar av degen och kavla ut till cirkelformar, märk ut mönstret med en sked och lägg gömec bröden på en plåt med bakplåtspapper. Låt vila i cirka 30-40 minuter. 
  • Pensla bröden med smör och sesamfrön och grädda i ugnen på 225 grader i cirka 12-15 minuter.