Sätt ugnen på 200°. Skär smöret till pajbottnen i mindre bitar och smula med fingertopparna tillsammans med mjöl eller mixa några gånger i en matberedare. Tillsätt vatten och äggula och kläm ihop till en deg, knåda så lite som möjligt.
Kavla ut degen och klä en pajform med lös botten och låt formen stå kallt cirka 30 minuter. Fäst aluminiumfolieremsor runt kanten så degen inte kryper ner. Förgrädda pajskalet i 10 minuter på nedersta falsen.
Under tiden kan du smälta smöret till fyllningen och låta den svalna. Sikta florsockret genom en finmaskig sil i en skål. Vispa sönder äggen lätt och tillsätt florsocker, saften av citron och smält smör. Fyll citronfyllningen på pajskalet. Grädda i 15-20 minuter tills fyllningen stannat och låt pajen svalna.
För marängen vispa äggvitorna och strösockret till hårt skum. Börja först med att vispa äggvitorna lite fastare och tillsätt sedan sockret försiktigt lite i taget tills det blir ett fast skum och vänder du skålen upp och ner ska det inte rinna ner. Bred marängen över pajen och grädda under grillelementet i 4-6 minuter tills den blir gyllenbrun.