Go Back
Gräddig kycklingpaj recept
Skriv ut receptet
5 from 1 vote

Gräddig kycklingpaj

Väldigt god och krämig kycklingpaj
Förberedelser5 minuter
Tillagningstid30 minuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Svenskt
Keyword: Paj
Portioner: 6 pers

Ingredienser

Pajdeg:

  • 4 dl vetemjöl
  • 150 g smör kallt
  • 2-3 msk vatten

Fyllning:

  • En stekt eller färdiggrillad kyckling
  • 1 stor purjolök
  • 1 röd paprika
  • 100 gr champinjoner
  • 2 msk smör
  • 1-2 msk vetemjöl
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • Salt, peppar, färsk basilika för dekor
  • 1 dl riven ost

Instruktioner

  • Blanda samman ingredienserna till pajdegen, låt vila 30 minuter i kylskåp.
  • Skär eller dela kycklingen i småbitar.
  • Skiva purjolöken, paprika och champinjonerna.
  • Smält smör i en stekpanna och fräs svamp, purjolök och paprika tills de mjuknar i cirka 5 minuter. Strö på vetemjölet och rör om. Späd ut med grädde och rör runt. Krydda med salt, peppar och koka i cirka 5 minuter. Blanda ner kycklingköttet i stuvningen och koka lite till, cirka 5 minuter. Ta åt sidan och låt den svalna.
  • Tryck ut pajdegen i en pajform ca 23 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel för att förhindra luftblåsor och att pajdegen reser sig vid förgräddningen. För att undvika att kanterna sjunker kan du testa att ha pajskalet i kylen så att den stelnar innan du gräddar den. Förgrädda i cirka 10 minuter 200 grader.
  • Häll kycklingfyllningen i pajskalet och jämna till den. Häll över riven ost. Grädda i 200 grader i 20 minuter. Dekorera med några färska basilikablad. Smaklig måltid.