Go Back

Bananpannkakor

Recept bananpannkaka
Förberedelser5 minuter
Tillagningstid15 minuter
Måltid: Frukost
Kök: Svenskt
Portioner: 2 pers

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 små mogna bananer
  • 75 g smält smör
  • 2,5 dl mandelmjölk
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 2 msk socker
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • Smör till stekningen
  • Till servering: Lönnsirap jordgubbar, kokos, nutella, grädde, sylt.

Instruktioner

  • Börja med att knäcka äggen i en skål och mosa bananerna med en gaffel.
  • Häll i smält smör, mjölk, och vaniljsocker.
  • Fortsätt med att lägga i resten av ingredienserna och rör om ordentligt tills det blir en slät smet.
  • Smält smör i en stekpanna och när det är varmt häller du i pannkaksmeten.
  • Pannkakorna ska vara lite mindre och tjockare så de behöver inte fylla ut hela stekpannan. Stek tills de blir alldeles gyllenbruna och härliga. Servera slutligen de busenkla pannkakorna med valfria tillbehör.