Go Back

Kladdiga brownies med kola och marshmallow

Godaste brownien med tre lager glasyr.
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid1 timme
Måltid: Efterrätt
Kök: Amerikanskt
Keyword: Choklad
Portioner: 8 pers

Ingredienser

  • 120 g Smör
  • 120 g Mörk Choklad
  • 100 g hackad Mjölkchoklad
  • 3 dl Strösocker
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 2 Ägg
  • 3 dl Vetemjöl
  • 2 msk Kakao
  • 1 krm Salt
  • 150 g Marshmallowfluff
  • 1 burk Dulce de Leche*

Chokladsås

  • 125 g hackad Mjölkchoklad
  • 125 g hackad Mörk Choklad
  • 1,5 dl Vispgrädde

Instruktioner

  • Börja med att smälta smöret och den mörka chokladen över vattenbad.
  • Rör i sockret, vaniljsockret och äggen.
  • Sikta i mjölet, saltet och kakaon.
  • Rör i den hackade mjölkchokladen och blanda så att smeten blir jämn och fin.
  • Bred ut smeten över en smord mindre plåt, ca 20x30cm. Grädda brownien i mitten av ugnen i 175 grader, ca 20 min.
  • Fortsätt sedan med att ta ut kakan ur ugnen och strö över marshmallowsfluffen. Sätt in brownien i ugnen igen och låt marshmallowslagret precis smälta, de ska inte ta färg. Bred över dulce de leche över marshmallow lagret.
  • Koka upp grädden till sista lagret, rör i den hackade chokladen och vispa tryffeln slät. Sist bred tryffeln över dulce de leche-lagret.
  • Förvara brownien i rumstemperatur upp till 1 dygn, sedan skall den in i kylen! :) Lycka till!!
  • * Dulce de leche får man genom att koka en burk kondenserad mjölk på svag värme i 2-2,5 timmar. Fyll på då och då med vatten i kastrullen, burken skall vara täckt under hela kokningen.