Go Back

Piroger med oliver (Acma)

Supermjuk gott turkisk bröd med fyllning.
Förberedelser10 minuter
Tillagningstid45 minuter
Måltid: Tilltugg
Kök: turkiskt
Keyword: Börek

Ingredienser

  • Ett paket torrjäst
  • 1 dl ljummen vatten
  • 1 äggvita
  • 8 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk strösocker
  • 1 dl ljummen mjölk
  • 1 dl rapsolja

Fyllning till pirogen

  • 100 gr smör
  • 150 gr svarta olivertapenade eller hacka själv med lite olivolja
  • 1 tsk salt

Pensling

  • 1 ägggula
  • Sesamfrön

Instruktioner

  • Blanda mjöl, salt, jäst, socker i en skål.
  • Häll i äggvitan, vatten, rapsolja, mjölk och knåda till en deg. Spar äggulan till penslingen.
  • Dela degen i cirka 15 bitar. Kavla ut varje deg till en rektangel cirka 9x13 cm. Bre på smör och lägg i fyllningen och rulla ihop som på bilden och fläta sedan till en fläta (som på bilden). Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper.
  • Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggulan och 1 msk olivolja för att pensla flätorna med. Strö på sesam och grädda mitt i ugnen i cirka 30 min tills de får färg.