Go Back

Künefe

En dessert som bakas på degen kadayif.
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid45 minuter
Måltid: Efterrätt
Kök: turkiskt
Portioner: 6 pers

Ingredienser

  • 1/2 kg Kadayif säljs i butiker med utländsk sortiment
  • 200 gram mozarella
  • 200 gram smör

Sockerlag

  • 2 dl strösocker
  • 1, 75 dl vatten
  • 1/2 tsk citronsaft

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret. Kadayif är som små trådar, så dela isär dem fint. Tillsätt smöret och blanda ihop det.
  • Fördela hälften av kadayif´en i en plåt 30x40. Skär mozarella i tunna skivor och lägg över, för att avsluta med resten av kadayif´en. Grädda i ugn till de får färg. Ta ut ur ugnen och låt svalna.
  • Gör i ordning sockerlagen genom att koka ingredienserna i cirka fem minuter tills de tjocknar något. När den har svalnat häll över Kadayifen och låt de dra in lagen. Garnera med pistagenötter eller valnötter. Servera ljummen med grädde.