Go Back

Rostad tomatsoppa med fetaostkräm

Ugnsrostad tomatsoppa på färska tomater
Förberedelser5 minuter
Tillagningstid45 minuter
Måltid: Soppa
Kök: Italienskt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 6-8 st tomater färska
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul lök
  • 4-5 st vitlöksklyftor
  • några kvistar timjan
  • 3-4 msk olivolja
  • 1 liter vatten
  • salt och peppar, chilipeppar
  • Haydari: Yoghurt, Fetaost
  • Stekt vitlöksbröd, quesadillas

Instruktioner

  • Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
  • Lägg skivade tomater, paprika och lök, vitlöksklyftor med skal och timjan på en ugnsplåt. Ringla över olivolja och laga i ugnen tills det får färg cirka 30-40 minuter.
  • Plocka bort timjan, vitlökens skal och mixa grönsakerna i en gryta. Häll på varm fondvatten och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med haydari och stekt vitlöksbröd.