Go Back

Kikärtsgryta med tomatsås

Vegetarisk gryta på kikärtor.
Förberedelser10 minuter
Tillagningstid40 minuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: turkiskt
Keyword: Gryta
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 4 dl torkade kikärter
  • 3 msk rapsolja
  • 1 st gullök
  • 200 gr lammgrytbitar valfri
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk paprikepuré
  • Salt&peppar
  • 1 l kokande vatten

Instruktioner

  • Blöt de torra kikärterna kvällen innan i en skål med vatten.
  • Dagen därpå börja med att finhacka löken i en handmixer. Bryn löken med oljan i en kastrull.
  • Tillsätt köttbitarna och bryn på medelvärme tills de får färg.
  • Tillsätt nu tomatpuréen och rör om lite.
  • Sist lägger du i kikärterna och kryddorna och rör om i cirka 5 minuter.
  • Tillsätt nu vattnet och tillaga kikärterna på medelvärme i tryckkokaren i ca 20 minuter. Servera med ris eller bulgur. Smaklig måltid.

Video