Rostad blomkål med koriandersås
En vegetarisk taco med blomkål och goda tillbehör.
Förberedelser15 minuter minuter
Tillagningstid30 minuter minuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Svenskt
Keyword: Taco
Portioner: 4 pers
Spicy pankopanerad blomkål
- 1 blomkålshuvud
- 5 dl naturell yoghurt (ex Planti)
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- En klyfta pressad vitlök
- 0,5 tsk salt
- 0,25 tsk svartpeppar
- 2 msk srirachasås
- Pankoströbröd
- glutenfritt tortillabröd
Chilicoleslaw
- 100 gr vitkål
- 1/2 kruka koriander
- 2 st morötter
- hackad 1/2 chili
- finhackad1 st citron
- juice1/2 dl olivolja
Koriandersås
- 2-3 klyftor vitlök
- 1/2 kruka koriander
- pressade 1/2 dl olivolja
- 1 st citron juice
- 1/2 chili finhackad
- 4 msk hampafrön
- Salt, peppar
Spicy pankopanerad blomkål
Börja med att dela blomkålshuvudet i buketter. Rör ihop yoghurten och alla kryddor till blomkålen och gnid in den ordentligt i blomkålen. Doppa sedan blomkålen i pankoströbrödet. Lägg ut blomkålen på en plåt med lagom avstånd. Lägg in i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter. Ta ut och pensla blomkålen med srirachasåsen och lägg in i ugnen igen i cirka 10 minuter.
Montera ihop dina tacos genom att fylla glutenfritt tortillabröd med blomkål, chilicoleslaw, avokado och koriandersåsen. Toppa med koriander och majonäs och pressa över citronjuice.