Go Back

Turkisk pide - öppen pirog

Pide är öppna turkiska piroger.
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid1 timme
Måltid: Tilltugg
Kök: turkiskt
Keyword: bröd
Portioner: 12 st

Ingredienser

  • 4 dl ljummen vatten
  • 1 pkt färsk jäst
  • ca 10 dl vetemjöl
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Uppvispat ägg till pensling

Fyllning

  • ex smulad fetaost, olivtapenade, finhackade champinjoner

Instruktioner

  • Lös upp jästen i ljummet vatten i stor skål.
  • Häll i olja, salt och arbeta in mjöl tills du får en smidig deg och låt sedan jäsa i cirka 30 minuter.
  • Dela degen i tolv delar och kavla ut varje deg tunt till en avlång rund form. Fortsätt att fylla med valfri fyllning och vik in kanterna så att ingen vätska rinner ut. Låt bröden jäsa i 10 minuter och pensla sedan med ägg.
  • Sätt ugnen på 225 grader och när den är varm kan du grädda bröden/ pizzan i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter tills de får färg.

Video