Go Back

Sötpotatis recept

Höstig currygryta med kokosmjölk
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid20 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Indiskt
Keyword: Gryta

Ingredienser

  • 3 dl röda linser- okokta
  • 300 g sötpotatis
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja- eller kokosolja
  • 2 msk ingefära- färsk finhackad
  • 1 msk gurkmeja- mald
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk spiskummin- mald
  • 0,5 tsk koriander- mald
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 1 burk krossade tomater- 400 g
  • 7,5 dl vatten
  • 1,5 grönsaksbuljongtärning
  • 2,5 dl kokosmjölk
  • 50 g babyspenat
  • 1 msk lime pressad
  • 1,5 tsk salt
  • 1 dl naturell yoghurt
  • Garnering
  • koriander

Instruktioner

  • Börja med att skala och skära sötpotatisen i tärningar. Fortsätt med att finhacka lök och vitlök. Fräs sedan lök och vitlök i olja i 2–3 minuter tills de mjuknar.
  • Tillsätt ingefära och alla kryddor och fräs in smakerna i varandra i cirka 1 minut.
  • Tillsätt krossade tomater, vatten och buljongtärningar. Låt puttra ihop lite.
  • Tillsätt linser och sötpotatis. Låt koka under lock i cirka 15 min tills linserna är mjuka och sötpotatisen genomkokt.
  • Nu kan du blanda ner kokosmjölk, spenat och limesaft i grytan. Koka upp och krydda med salt.
  • Rör ner yoghurten och blanda lite försiktigt så att grytan blir krämig.
  • Garnera med färsk koriander.