Go Back

Glutenfritt bröd

Saftigt bröd utan gluten
Total tid50 minuter
Måltid: Frukost
Portioner: 9 st

Ingredienser

  • 3,5 msk fiberhusk
  • 5 dl vatten eller mjölk
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl rismjöl
  • 2 dl bovetemjöl durra eller teff går också bra
  • Olja till pensling
  • 0,5 dl solrosfrön att strö över

Instruktioner

  • Blanda fiberhusk i vätska. Låt stå och svälla till en geléaktig konsistens i minst 15 minuter. Vispa med en ballongvisp så att det fylls med luft och gör bullarna fluffiga.
  • Tillsätt olivolja och salt. Vänd ner havregrynen i smeten och rör om.
  • Blanda i rismjöl och bovetemjöl i smeten och arbeta in med fingrarna. Häll på mer mjöl allt eftersom tills du får en bra konsistens. Det ska vara lite kladdigt.
  • Forma till bullar. Pensla med olivolja och strö över frön. Grädda i ugn i 200 grader i 30-45 minuter mitt i ugnen. Ta ut när de fått guldaktig färg, så blir de saftiga och mjuka. Om du har i de för länge finns risk att de blir torra.