Go Back

Caesarsallad kyckling

Total tid37 minuter
Måltid: Huvudrätt, Sallad
Portioner: 4 pers

Ingredienser

Dressing

  • 0.5 dl lättmajonnäs
  • 0.5 dl yoghurt 10%
  • 3 msk vatten
  • 50 g finriven parmesanost
  • 1 liten vitlöksklyfta riven
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt
  • 2 msk dijonsenap

Kyckling

  • 750 gr kycklinglårfilé
  • 4-5 skivor toastbröd

Instruktioner

Dressing

  • Blanda alla ingredienserna till såsen och smaka av med salt.

Kyckling

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Marinera kycklingen i olivolja, vitlök, salt, peppar, citron och rosmarin.
  • Stek kycklingen i smör med oliver och dess spad i 3-4 minuter så att den får yta.
  • För över den i en form och laga i ugnen tills kycklingen når en innertemperatur på 72 grader.

Toastbröd

  • Blanda pressad vitlök och olja. Pensla på bröd och rosta i ugnen.