Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
Stekt paprika - peperonata
Total tid
37
minuter
minuter
Måltid:
Smårätter
Kök:
Italienskt
Portioner:
4
pers
Ingredienser
1
kg
paprika
blandade färger, strimlade
2
gula lökar
hackade
4
klyftor vitlök
skivade
1,5
dl
olivolja
3
msk
vit balsamvinäger
8
tomater som du skållar och krossar. Eller 1 burk krossade tomater.
1
tsk
salt
lite peppar och oregano
1
dl
vatten vid behov
Instruktioner
Häll ner olivoljan i en stor panna.
Häll ner den gula löken fräs på låg värme tills den har mjuknat.
Sedan är det paprikans som ska i. Låt paprikan också mjukna.
Lägg i tomaterna och vinägern och låt puttra på låg värme cirka 30 minuter.
Salta och peppra efter smak.
Låt allt koka ner, när vätskan är borta och bara oljan är kvar då är peperonatan färdig.