Go Back

Stekt paprika - peperonata

Total tid37 minuter
Måltid: Smårätter
Kök: Italienskt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 1 kg paprika blandade färger, strimlade
  • 2 gula lökar hackade
  • 4 klyftor vitlök skivade
  • 1,5 dl olivolja
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • 8 tomater som du skållar och krossar. Eller 1 burk krossade tomater.
  • 1 tsk salt lite peppar och oregano
  • 1 dl vatten vid behov

Instruktioner

  • Häll ner olivoljan i en stor panna.
  • Häll ner den gula löken fräs på låg värme tills den har mjuknat.
  • Sedan är det paprikans som ska i. Låt paprikan också mjukna.
  • Lägg i tomaterna och vinägern och låt puttra på låg värme cirka 30 minuter.
  • Salta och peppra efter smak.
  • Låt allt koka ner, när vätskan är borta och bara oljan är kvar då är peperonatan färdig.