Go Back

Turkisk potatiskaka

Total tid1 timme
Måltid: Huvudrätt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 5 st potatis
  • 3 st ägg
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl mjöl
  • 2 dl yoghurt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 persilja
  • 4 st salladslök
  • Salt peppar, chili
  • Riven ost

Instruktioner

  • Skala potatisen och tärna dem i bitar och lägg dem sedan i kallt vatten.
  • Hacka persiljan tunt och skiva salladslöken.
  • Blanda ihop ägg, yoghurt, olja med en visp i en skål.
  • Tillsätt mjöl och bakpulver.
  • Tillsätt nu även det gröna persiljan och salladslöken och kryddorna.
  • Sist sila av potatisarna och lägg de i smeten och häll smeten i en smord form.
  • Grädda i ugnen på 180 grader i 40-45 minuter. Häll över riven ost i slutet innan du tar ut den och låt den få färg.