Go Back

Tahini bullar

Turkiska scones
Förberedelser30 minuter
Tillagningstid1 timme
Måltid: Frukost
Kök: turkiskt
Keyword: bröd
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 3 dl mjöl
  • 1 dl ljummen mjölk
  • 0,25 dl olivolja
  • 1 msk
  • smör rumsvarm
  • 1/2 msk torrjäst
  • 1/2 msk socker
  • Fyllning:
  • 3 dl tahini
  • 0,75 dl socker
  • Pensling:
  • Äggula
  • Sesamfrön

Instruktioner

  • Lös upp jäst i ljummen mjölk.
  • Lägg mjölet och sockret i en skål. Häll över vätskan och smör samt oljan. Blanda ihop allt till en smidig deg som int3e fastnar på händerna och låt vila i 1 timme.
  • Förbered fyllningen genom att blanda ihop tahini och socker.
  • Dela degen i 6 bitar och kavla ut i cirklar på mjölat bord. Lägg ut fyllningen och rulla till rullar. Jag gjorde 2 rullar, men du kan också göra en stor. Låt vila i cirka 30 minuter.
  • Ta varje rulle och snurra runt och skapa sedan en rund cirkel bullform. Pensla med ägg och strö över sesam. Grädda i ugnen 180 grader cirka 20-30 minuter tills de är gyllene.