Go Back

Cobbler på bär

Förberedelser15 minuter
Tillagningstid30 minuter
Måltid: Efterrätt

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2.25 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 st citron skalet
  • 0.75 dl kaffegrädde
  • 1 dl kokosflingor
  • Fyllning
  • 1 l blandade bär vinbär, blåbär, hallon, björnbär
  • 3 st persikor
  • 1 dl råsocker
  • 1 nypa salt
  • 50 g mandelspån

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Tärna smöret i småbitar och nyp ihop det med vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, rivet citronskal, salt och strösocker.
  • Tillsätt lite kaffegrädde i taget och rör ner kokosflingor.
  • Blanda bären med råsocker.
  • Klyfta persikorna.
  • Varva bär, frukt och smet i en liten ugnsfast form (cirka 20 x 15 cm).
  • Strö över mandelspån.
  • Grädda den gyllene i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.